Vieritutkimus nousi framille Seinäjoella

Labquality järjesti yhteistyössä Seinäjoen TEHOn kanssa toukokuun 16. päivä Valtakunnallisen vieritutkimuspäivän, jossa julkaistiin myös päivitetty Vieritestisuositus. Lähes sadan osallistujan ja viidentoista luennoitsijan voimin käytiin aktiivista vuoropuhelua ajankohtaisista aiheista ja jaettiin vieritutkimuksen hyviä käytäntöjä.

Yhdestoista Valtakunnallinen vieritutkimuspäivä järjestettiin toukokuussa Seinäjoella. Vieritutkimuspäivä on Suomen ainoa näytteenoton ja vieritutkimuksen käytännönläheinen ammattitapahtuma, joka kerää yhteen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Tapahtuma järjestetään kahdesti vuodessa ympäri Suomea. Yleisten ajankohtaisten aiheiden lisäksi esillä on aina alan paikallisia toimijoita ja hankkeita. Koulutuspäivän tavoitteena on oman työn laadullinen kehittäminen tiedon, vertaiskokemuksien ja verkostoitumisen kautta. Lisäksi tapahtuman ohessa on minimessut, joissa on mukana yritysten asiantuntijoita keskustelemassa.

Paikallisuus tuo lisäarvoa koulutukseen

Paikallisuus on tärkeä osa vieritutkimuspäivien antia. Kuten eräs Seinäjoen osallistuja palautteessaan toteaa, on hyvä, että koulutus menee sinne missä tekijät ovat, ja että siellä puhutaan nimenomaan paikallista asiaa. Näin hyviä paikallisia käytäntöjä tulee jaetuksi ja osallistuja pystyy luomaan moniammatillisia verkostoja tukemaan omaa työtään.

Seinäjoen tapahtumaa kokoustila Framissa oli kanssamme toteuttamassa Seinäjoen TEHO-projektitiimi Petra Anttila, Taina Rastas ja Kari Åkerman, joiden kanssa saimme aikaiseksi monipuolisen ja laadukkaan päiväohjelman. Erityisesti ohjelmassa painottuivat tällä kertaa käyttäjäkokemukset, kun puheenvuoroja kuultiin muun muassa kodinhoidon, päivystys- ja ensihoidon, INR-poliklinikan ja vieritutkimuksen verkkokurssien näkökulmasta. Päivä olikin erittäin keskusteleva ja vuoropuhelu yleisön ja luennoitsijoiden kesken oli erittäin aktiivista ja tuottoisaa.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille, luennoitsijoille ja erityisesti Seinäjoen projektitiimille mahtavasta tapahtumasta!

Päivitetty suositus vieritestaamisesta nyt saatavilla

Yksi päivän teemoista oli päivitetyn Vieritestisuosituksen julkaiseminen. Vuonna 2009 Labqualityn julkaisema suositus on nyt päivitetty asiantuntijatyöryhmän toimesta vastaamaan terveydenhuollon muuttuneita tarpeita. Vieritestisuositus on tarkoitettu vieritestauksesta vastaaville laboratorioalan ammattilaisille sekä vieritestejä suorittavien terveydenhuollon työntekijöiden käyttöön. Suositusta voi soveltaa myös potilaan tekemään omatestaukseen. Vieritestisuositus julkaistaan sähköisenä ja se on kaikille avoin ja maksuton materiaali: Labqualityn vieritestisuositus.

Tavataan syksyllä Helsingissä!

”En ollut aikaisemmin edes ajatellut tämän sopivan muille kuin laboratorion väelle. Nyt aion ehdottaa koulutusta työpaikallani muillekin.” Asiakaspalaute 2018.

Seuraavan kerran tapaamme vieritutkimuksen parissa loppusyksystä Helsingissä. Tarkempi päivämäärä ja ohjelma selviävät myöhemmin ja ne julkaistaan verkkosivuillamme. Tule vaihtamaan ideoita ja kokemuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kesken!

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu