Ulkoisen laadunarvioinnin vuosiohjelma 2020 on julkaistu

Ulkoisen laadunarvioinnin vuosiohjelma on nyt julkaistu. Ohjelma sisältää useita mielenkiintoisia uutuuksia, jotka täydentävät entuudestaan laajaa kierrosvalikoimaamme. Yksi merkittävimmistä muutoksista on pre- ja postanalytiikkaa sisältävien yhdistelmäkierrosten lukumäärän lisääminen. Ensi vuoden ohjelmassa on jo 40 yhdistelmäkierrosta, jotka tarjoavat täyden tuen ISO15189 standardin vaatimuksille koko tutkimusprosessin kattavasta laadunarvioinnista.

Muutamia nostoja uudesta ohjelmasta

Hematologia, hyytymistutkimukset

Kierrokselle 4330 Aktivoitu partiaalinen tromboplastiiniaika ja fibrinogeeni on lisätty tromboplastiiniaika (INR). Ensi vuodelle ei siis enää tarvitse tilata erikseen kierroksia 4300 tromboplastiiniaika ja 4330 APTT ja fibrinogeeni. Kierros 4330 kattaa kaikki kolme parametria. 4300 Tromboplastiiniaika säilyy omana kierroksenaan niille laboratorioille, jotka eivät määritä APTT:ta ja fibrinogeenia.

Mikrobiologia, multiplex

Multiplex-ohjelma laajenee jälleen uudella kierroksella 5304 Ruuansulatuskanavan viruspatogeenit, multiplex. Kierros sisältää seuraavat taudinaiheuttajat: norovirus, rotavirus, adenovirus, astrovirus, sapovirus.

Kliininen kemia, syöpämerkkiaineet

Syöpämerkkiaineiden laadunarviointiohjelmaan on lisätty erikseen tilattavana tuotteena 2703 Anti Müllerian hormoni. Kierros järjestetään neljä kertaa vuodessa ja toimitetaan yhdessä 2700 Syöpämerkkiaineet -kierroksen näytteiden kanssa.

 

Kierrosten tilaaminen

Kierosten tilaaminen LabScalassa alkaa tiistaina 8.10.2019. Lähetämme painetun vuosiohjelman sekä hinnaston laboratorioille ja aluevastuussa oleville henkilöille lokakuun puoliväliin mennessä. Pyydämme kaikkia rekisteröimään tilaukset vuodelle 2020 marraskuun loppuun mennessä, jotta voimme taata osallistumisen vuoden kaikille kierroksille. Tilauksia voi tehdä vielä myöhemmin, mutta osa alkuvuoden kierroksista saattaa olla silloin jo loppuun myyty.

Lisätietoja

Labqualityn asiakspalvelu antaa lisätietoja uusista kierroksista, ja kierrosten tilaamisesta. Laita meille sähköpostia osoitteeseen info@labquality.valudata.fi tai soita meille 09 85668200/asiakaspalvelu.

 

 

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu