Tiedätkö standardien merkityksen laadunhallinnassa? Osallistu Labqualityn standardi tutuksi -koulutuksiin

Standardi sanana on meille kaikille hyvin tuttu arkielämästä ja se mielletään usein laatuun liittyväksi. Näinhän asia onkin, mutta mitä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen tulisi tietää eri standardeista ja miten niitä oikeasti voidaan hyödyntää?

Standardit ovat kokoelmia yhteisesti sovituista vaatimuksista, suosituksista ja toimintatavoista. Standardeissa määritellään muun muassa hyviä käytänteitä, järjestelmien toimintaa ja jopa vaatimuksia tietyille tuotteille tai palveluille. Standardin voi ottaa käyttöön ja hyödyntää kuka tahansa.  Standardien avulla voidaan varmistaa laatua, minimoida kustannuksia ja vähentää terveys-, asiakas- ja turvallisuusriskejä. 

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle on olemassa useita standardeja, joita voidaan hyödyntää toiminnan kehittämiseen ja palveluiden laadun varmistamiseen ja parantamiseen. Sosiaali- ja terveydenhuollon standardit edistävät asiakas- ja potilasturvallisuutta. Niitä hyödyntämällä voidaan saavuttaa potilasturvallisuuden parantumista ja toiminnan tehostumista oli kyse hoitotoimenpiteistä tai lääkinnällisten laitteiden turvallisuudesta.

Labquality järjestää sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla käytetyistä standardeista Standardi tutuksi -koulutussarjan. Koulutuksissa kuulet standardien sisällöistä ja vaatimuksista ja osaat koulutuksen käytyäsi hyödyntää standardien vaatimuksia omassa työyhteisössäsi mm. laadunvarmistuksessa ja saat käyttöösi parhaat käytännöt laadun parantamiseen. 

Katso Standardit tutuksi -koulutuksemme täältä ja ilmoittaudu mukaan.

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu