Labquality palkitsi laadunedistäjiä

Vuodesta 1994 saakka Labquality on palkinnut henkilöitä, jotka ovat omistaneet uransa terveydenhuoltoalan laadun edistämiselle. Torstaina 7.helmikuuta Labquality Days kongressissa perinnettä jatkettiin palkitsemalla kaksi henkilöä laadunedistämispalkinnolla, joiden taustat ovat varsin erilaiset. Toinen edustaa hienoa kansainvälistä laatutyötä ja toinen palkittu on tehnyt pitkän ja merkittävän uran suomalaisen terveydenhuollon ja laatutyön parissa.

Laadunedistämispalkinnot 2019

Kansainvälisen laadunedistämispalkinnon sai ranskalainen R-Biopharmin toimitusjohtaja Marcel Bony, joka on edesauttanut ranskalaisen laboratoriokentän laatutason nostoa ja osaltaan vaikuttanut ISO 15189 -akkreditointistatuksen saamiseen ranskalaisille laboratorioille. Hänen tekemänsä kehittämis- ja laatutyön ansiosta laadunarviointi on tullut osaksi ranskalaisten laboratorioiden arkea.

Kotimaisen laadunedistämispalkinnon tänä vuonna sai pitkän ja merkittävän uran lääketieteen ja laadun parissa tehnyt professori Jussi Huttunen. Hän on urallaan saanut useita kansainvälisiä palkintoja ja toiminut pitkään kotimaisen tieteen edistämisen parissa. Merkittävän uran ohella hän on ehtinyt toimimaan Labqualityn Laatuneuvoston puheenjohtajana vuosina 2006-2018.

Raimo Tenhunen Award

Raimo Tenhunen Award on perustettu tunnustukseksi henkilöille, jotka ovat tehneet merkittävää työtä laboratoriolääketieteen alalla. Palkinto on nimetty Labqualityn perustajajäsenen, professori Raimo Tenhusen mukaan. Ensimmäistä kertaa palkinto jaettiin vuonna 2009, milloin palkinnon sai itse Raimo Tenhunen. Palkinto on 5000 euron arvoinen.

Tänä vuonna palkinnon sai suuri visionääri, MyLabin hallituksen puheenjohtaja Esa Soini, joka on aina nähnyt tulevaisuuteen ja ennustanut laboratotioanalytiikka-alan kehityssuuntaa sekä antanut tilaa innovaatioille ja kannustanut myös muita etsimään uusia tapoja tehdä asioita. Huikean, lähes 50-vuotisen uransa aikana hän on keskittynyt laboratorioanalyytikan automatisointiin ja sen kehittämiseen. Hän on ollut yksi ensimmäisiä, jotka ovat ottaneet käyttöön mobiiliteknologian laboratorioiden tietojärjestelmissä.

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu