Labquality Oy ostaa ARTIMED Medical Consulting GmbH:n Saksasta vahvistaakseen kliinisten tutkimuksien palvelujaan Euroopassa

Tiedote, Helsinki, 07.04.2022

Labquality Oy ostaa ARTIMED Medical Consulting GmbH:n koko osakekannan. Saksalainen ARTIMED on lääkinnällisten laitteiden ja lääkkeiden kliinisten tutkimuspalvelujen tuottamiseen erikoistunut yritys. ARTIMED ja sen kokeneet ammattilaiset vahvistavat Labqualityn lääkinnällisten laitteiden kliinisiin tutkimuksiin keskittyviä palveluita. Lisäksi yritysosto Saksasta on ensimmäinen askel Labqualityn kansainvälistymispolulla mahdollistaen pääsyn lääkinnällisten laitteiden markkinoille Keski-Euroopassa.

ARTIMEDin osto tukee Labqualityn strategiaa kasvattaa lääkinnällisten laitteiden kliinisten tutkimuksien liiketoimintaansa.

”ARTIMED on täydellinen lisä Labquality-perheeseen tuoden mukanaan vahvaa kliinisten tutkimusten osaamista ja kokemusta. Yrityskaupan myötä voimme tarjota entistäkin laajemmin ja monipuolisemmin kliinisten tutkimuksien palveluja asiakkaillemme, lääkinnällisten laitteiden valmistajille”, kertoo Labqualityn toimitusjohtaja Juha-Pekka Nuutinen.

”Tavoitteenamme on kasvattaa tiimiämme Kasselissa Saksassa ja laajentaa palveluitamme kliinisten tutkimuksien lisäksi myös lääkinnällisten laitteiden konsultointiin. Näin tulevaisuudessa voimmekin palvella asiakkaitamme laajemmin ja paremmin”, toteaa ARTIMEDin toimitusjohtaja Markus Hahn.

Lääkinnällisten laitteiden CE-merkinnän saamisen edellytyksenä vaaditaan yhä enenevissä määrin kliinisiä tutkimuksia. Lisäksi uusi lääkinnällisiä laitteita koskeva sääntely, EU MDR, asettaa lisää vaatimuksia kliinisten tutkimuksien suorittamiselle. Yritysosto vahvistaa Labqualityn asemaa johtavana terveysteknologian ja terveydenhuollon laatu- ja sääntelypalveluiden toimittajana.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta ARTIMEDin asiakassuhteisiin, yhteistyökumppanuuksiin eikä henkilöstön asemaan.

 

Lisätietoja:

Juha-Pekka Nuutinen
Toimitusjohtaja, Labquality Oy
040 828 3210 / jp.nuutinen@labquality.valudata.fi

Markus Hahn
Toimitusjohtaja, ARTIMED
+49 163 7014688 / markus.hahn@artimed.de

Vasemmalta oikealle: Stefan Hering, Karl-Friedrich v. Knorre, Labqualityn toimitusjohtaja Juha-Pekka Nuutinen, Artimedin toimitusjohtaja Markus Hahn ja Halil Öztas

Labquality Oy

Labquality Oy on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuollon laadun suunnannäyttäjä. Edistämme potilasturvallisuutta kehittämällä laboratoriolääketieteen, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkinnällisten laitteiden laadunhallintaa. Vuonna 1971 perustettu Labquality on puolueeton ja ainoa toimija Suomessa, joka tarjoaa laadunarviointi-, sertifiointi- ja koulutuspalveluja yksinomaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Meillä on tällä hetkellä yli 7000 asiakasta ympäri maailman. Labqualityssa työskentelee 70 henkilöä ja lisäksi verkostoomme kuuluu lähes 200 sosiaali- ja terveydenhuollon, laboratoriolääketieteen sekä laadun ammattilaista. Olemme osa kotimaista Cor Group -konsernia, johon kuuluvat mm. Coronaria- ja Silmäasema konsernit. labquality.valudata.fi

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu