Kaikkien aikojen Labquality Days 2020

Voimme rehellisesti sanoa, että takana on kaikkien aikojen Labquality Days! Kiitos kaikille osallistujille, sillä te teitte kongressista menestyksen. Kuten etukäteen lupailimme, tapahtuma oli entistä kansainvälisempi ja digitaalisempi. Myös kävijöitä oli eniten koko 2000-luvulla.
Rekisteröityneitä kävijöitä Labquality Daysissä oli tänä vuonna ennätykselliset reilu 1250. Osallistujia oli 32 eri maasta. Mukana luvussa ovat niin näytteilleasettajat kuin näyttelykävijät, luennoitsijat sekä kongressiosallistujat. Suuri kävijämäärä näkyi tapahtumassa hyvänä tunnelmana niin messualueella kuin luennoilla.

Puhujia Labquality Daysissä oli yhteensä 90, kaikki alansa huippuja. Tänä vuonna kaikki sessiot ovat saaneet kiitettävää palautetta, eikä yhtä sessiota tai luentoa voi nostaa ylitse muiden. Ikävä kyllä suosion kääntöpuoli oli se, että muutaman luennon osalta jouduimme jättämään osan halukkaista kuulijoista salin ulkopuolelle, sillä salit saa täyttää vain tiettyyn henkilömäärään saakka (paloturvallisuusasia). Salien puheenjohtajien ja heidän avustajien mukaan luentojen jälkeen käytiin vilkkaasti keskustelua, joka on positiivinen asia.

Yksi ennakkoon odotetuimmista oli torstain keskipäivän paneelikeskustelu Näytteenottajien tulevaisuus. Se keräsikin katsojia pääsalin täydeltä. Tämä keskustelu oli myös Labquality Daysin historian ensimmäinen live streamaus, joka sekin tavoitti kuulijakuntansa. Livelähetystä seurasi satoja katsojia ympäri Suomea! Myös Viestiseinän® aktiivisuus keskustelun aikana osoitti aiheen ajankohtaisuuden. Olemme sopineet panelistien kanssa, että monet keskustelun aikana vastaamatta jääneet avaukset otetaan vielä käsittelyyn, kun julkaisemme aiheesta kirjoituksen.

Torstain iltatilaisuus oli huikea päivän päätös. Koimme niin kostuneita silmäkulmia kuin yhteislaulua, kun upea Club for Five esiintyi täydelle salille. Musiikillista kongressikokemusta täydensi tunnelmallinen mies ja kitara -yllätysesitys perjantai aamuna.

Muistathan hyödyntää luentojen abstraktit sekä luentoesitykset!  Suurimmassa osassa luentoja ne ovat saatavilla tapahtuman verkkosivuilla. Klikkaa ohjelmasta luento, jonka materiaaleihin haluat tutustua. Löydät materiaalit avautuneet ruudun alalaidasta. Siirry Labquality Daysin ohjelmaan.

 
Digitaalinen kongressi otettiin hyvin vastaan

Teimme kongressiin isoja muutoksia myös digitaalisuuden osalta. Ensimmäinen kävijöille näkynyt muutos oli ilmoittautumisjärjestelmä ja itsetulostettava pääsylippu, jossa ollutta QR-koodia luettiin sekä sisääntulossa että luentosalien ovilla. Iloksemme huomasimme, että tämä muutos toimi kaikkinensa kiitettävästi.

Toinen suuri muutos oli siirtyminen lähes paperittomaan kongressiin. Tämä tarkoitti sitä, että jätimme aiempina vuosina valmiiksi kootut kongressikassit, jotka sisälsivät mm. kongressikirjan ja ohjelma, tekemättä. Se korvattiin mobiilisovelluksella. Ja miten hienosti äppi löydettiinkään! Lähes 80% kävijöistä latasi sovelluksen ja hyödynsi sen sisältöjä sekä ajankohtaisia herätteitä.

Kohti Labquality Daysiä 2021

Ensi vuonna Labquality Oy täyttää 50 vuotta. Juhlavuosi aloitetaan helmikuussa Labquality Daysissä. Laitathan jo kalenteriisi ylös päivämäärän 11. – 12.helmikuuta 2021!

Ensi vuoden suunnittelu on jo alkamassa. Ensimmäinen askel on kävijäpalautteiden läpikäyminen ja analysoiminen, jotta tiedämme varmasti, miten voimme tarjota teille kaikille entistä paremman kongressikokemuksen taas ensi vuonna. Ideoita luennoista tai mitä tahansa muuta palautetta tapahtumaan liittyen voi antaa meille verkkosivuillamme oleva palautelomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen koulutus@labquality.valudata.fi.

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu