
Moodin kirjoitusohjeet ja toimitus
Moodi on kliinisen laboratorioalan julkaisu ja samalla myös Labqualityn asiakaslehti, joka lähetetään lähes kaikkiin suomalaisiin kliinisiin laboratorioihin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon päättäjille. Lehti ilmestyy neljästi vuodessa ja sen levikki on noin 2200 kpl.
Käsikirjoitukset
Tieteellisten artikkeleiden maksimipituus on 3—4 A4-liuskaa kuvineen ja taulukkoineen (keskimäärin noin 10 000-15 000 merkkiä). Aiheita pyydetään käsittelemään myös käytännön ja laadunarvioinnin kannalta. Hyvin suppeaa ryhmää koskevaa yksityiskohtaista tietoa pyydetään välttämään kirjoituksissa. Artikkeleja editoidaan tarvittaessa.
Ingressi. Artikkeli tulee aloittaa 2-3 lauseen pituisella ingressillä, joka koostaa lyhyesti ja ytimekkäästi artikkelin sisällön.
Väliotsikot. Muutaman kappaleen välein olevien väliotsikoiden käyttö on toivottavaa, jotta artikkelista ei tule liian raskas.
Kirjallisuusviitteet. Kirjallisuusviitteissä pyydetään noudattamaan Index Medicus -järjestelmää, esim.
Walamies M, Hartiala J, Länsimies E. Uuden sukupolven EKG-laitteet. Suomen Lääkäril 43: 3386-3390, 1998.
Kuvat, taulukot, graafit
Artikkeliin liittyvistä kuvista, piirroksista ja taulukoista pyydämme lähettämään alkuperäiset tiedostot. Kuvat tulee olla resoluutioltaan vähintään 300 ppi (noin 1 Mb), jotta ne ovat painokelpoisia.
Lehden teemanumerot suunnitellaan Labqualityn asiantuntijatyöryhmissä.
Artikkelin toimittaminen
Artikkelit pyydämme lähettämään sähköpostissa suoraan päätoimittajalle tai tieteelliselle toimittajalle (etunimi.sukunimi@labquality.valudata.fi). Anna sähköpostin liitetiedostolle oma nimesi (esim. jarmo_jokinen.doc) ja liitä meiliin myös tittelisi, organisaatiosi ja oma kasvokuvasi.
Moodin toimitusneuvosto ja toimitus
Moodin sisältöä suunnittelee kolmesti vuodessa kokoontuva Moodin toimitusneuvosto, joka koostuu sekä Labqualityn omista että ulkopuolisista asiantuntijoista. Toimitusneuvostoon kuuluvat Jarkko Ihalainen (pj), Terho Lehtimäki, Heidi Kalve, Tuula Tiihonen ja Jonna Pelanti.